KRISIS DI MESIR BY AIN

Bila baca balik rentetan kejadian yang berlaku di Mesir sekarang ni, aku rasa sangat kesian kepada pelajar di sana. Aku faham sangat situasi mereka dan aku rasa apa yang mereka alami sekarang berpuluh kali lebih teruk dengan keadaan di Moscow. Aku juga teringat kepada segelintir pembaca blog.ariff yang juga merupakan pelajar kursus perubatan di Mesir dan juga kawan-kawan seangkatan di MAI ni yang kebetulan menghabiskan masa cuti musim sejuk di sana. Harap mereka semua ni dan seluruh rakyat Malaysia di sana selama.
Inilah nasib pelajar kita yang belajar di luar negara kalau ditempatkan di negara kelas kedua atau ketiga. Aku rasa satu hari nanti kerajaan patut menghentikan daripada menghantar pelajar ke negara-negara yang bermasalah dan hanya menempatkan pelajar di negara maju sahaja. Sebentar tadi aku baru dapat mesej melalui Facebook daripada seorang pelajar Malaysia yang menuntut di Egypt berkenaan keadaan pelajar di sana dan aku rasa mesej ini perlu disampaikan kepada semua supaya kita tahu yang sepatutnya kerajaan kita perlu secepat mungkin menghantar bantuan dan mengeluarkan rakyat kita dari sana.
Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar KitaJika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923Atau melalui:Facebook: Nuvul Nadiva DizavchTwitter: DyyaDizarchBlog: Nadia-ismYM: nadia_mdzin2001@yahoo.comPlease let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.- NadiaSo what can you do now?
  1. Kalau ada Twitter, retweet this. Aku sengaja mention @NajibRazak dalam tajuk entri supaya everytime orang retweet, akan automatically mention nama dia. Click the retweet button. Lagi banyak, lagi bagus. It show’s that things are really serious there and we care.
  2. Reblog this. Copy paste dan post dalam blog. Time ni memang aku galakkan sangat-sangat untuk korang copy paste.
  3. Share this on Facebook.

MAJALAH SEKOLAH

Assalammualaikum....
Ada lagi entry nak masuk jugak...ha3x..tetibe jer nak tulis lagi....
Kali nie tentang 'Majalah Sekolah' okey.....
Dalam masa kat sekolah menengah laa biasanya akan ada majalah sekolah sekadar kenangan sekolah jarang2 ada menerbitkan majalah sekolah  nie....okey sekarang nak memperkenalkan nama2 sekolah cik Bella nie...sepanjang dalam 7 tahun bersekolah menengah nie baru 2 buah sekolah aje lah cik Bella pernah menetap okey...iaitu

  • SMK MUNSHI IBRAHIM LABIS, JOHOR
  • SMK AGAMA SEGAMAT, JOHOR

Walaubagaimanapun dalam course yang sama iaitu Aliran Agama ketika di SMK Munshi Ibrahim Labis yang dikenali sebagai [KAA/RKA] Kelas Aliran Agama/Rancangan Khas Agama dari form 1 until form 3 ketika di SMK Agama Segamat pun ambil course yang sama tapi dalam Aliran Sains Tulen Agama atau dikenali di sekolah 'P.I.S.T' [Pengajian Islam Sains Tulen] dari form 4 until form 5 dan form 6 pula cik Bella ambil Aliran Sastera Agama selama 2 tahun [3 sem].

Di bawah nie adalah majalah sekolah selama 3 tahun di SMK Munshi Ibrahim Labis, Johor dari 2004 until 2006 okey.


Di bawah nie pula menunjukkan majalah sekolah SMK Agama Segamat, Johor dari tahun 2007 until 2010.



Okey...itu aje majalah sekolah yang cik Bella ada dari hasil simpanan cik Bella sekarang di bawah nie nanti ada gambar 2 buah sekolah yang cik Bella ada simpan...bukan sebarang sekolah okey...sekolah paling top dalam Malaysia nie okey...iaitu Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Selandar, Melaka [SBPI Selandar] dan Maktab Rendah Sains Mara Batu Pahat, Johor [MRSM BP].

Nie gambar majalah SBPI SELANDAR, MELAKA.....


Majalah MRSM BATU PAHAT,JOHOR



Majalah SBPIS ini adalah kepunyaan abang dan majalah MRSMBP pula kepunyaan adik.
Sekian wassalam.

PERMOHONAN UPU STPM/SELARAS DIBUKA HARI INI BOLEH BAGI PENDAPAT?

Assalammualaikum
Hari ini dengan rasminya permohonan UPU bagi calon STPM/SELARAS 2010 dibuka sila klik di sini [link ]
Dengan hal tersebut juga cik Bella pun telah memilih beberapa buah Universiti/IPTA yang selaras dengan kos cik Bella ambil masa STPM tahun lepas (2010). 
http://www.cute-smiley.com
Di bawah inilah antara kos dan universiti pilihan cik Bellahttp://www.cute-smiley.com




F. MAKLUMAT PILIHAN PERMOHONAN

48.Pilihan Program Pengajian Mengikut Keutamaan :
Pilihan 1:UM - MT35 SARJANA MUDA PENDIDIKAN ISLAM#
Pilihan 2:UPSI - AT05 PENDIDIKAN (BAHASA MELAYU)#
Pilihan 3:UniSZA - DI02 PENGAJIAN ISLAM (SYARIAH)
Pilihan 4:UniSZA - DA14 SAINS SOSIAL (ANTROLOPOLOGI DAN DAKWAH)
Pilihan 5:UKM - KI02 IJAZAH SARJANAMUDA PENGAJIAN ISLAM DENGAN KEPUJIAN (SYARIAH)
Pilihan 6:UKM - KB06 IJAZAH SARJANAMUDA SASTERA DENGAN KEPUJIAN (PENGAJIAN BAHASA MELAYU)
Pilihan 7:UIAM - YI08 IJAZAH SARJANA MUDA ILMU WAHYU & WARISAN ISLAM (FIKAH & USUL FIKAH)(KEPUJIAN)
Pilihan 8:UTM - TH02 SENIBINA LANDSKAP








Okey sila bagi pendapat ye sekiranya ada yang rasa2 saya lebih berpeluang ke mana dengan pengambilan subjek yang saya ambil STPM 2010 di antaranya adalah:

http://www.cute-smiley.com PENGAJIAN AM


http://www.cute-smiley.com SEJARAH


http://www.cute-smiley.com SYARIAH


http://www.cute-smiley.com BAHASA ARAB


http://www.cute-smiley.com MUET [BAND 2]

http://www.cute-smiley.com

Okey harap dapat memberi pendapat yang bernas untuk saya okey...
thanks semua.......
SEKIAN
wassalam
pen~off


http://www.cute-smiley.com

RESULT MUET KURANG BEST BAGI CADANGAN???

Assalammualaikum...
Dengan rasminya hari ini adalah hari keluar nye result bagi subjek MUET akhir tahun 2010 ....
dengan rasminya sekali lagi huk6...cik Bella nye result kurang bagos laa...maintain aje...dapat band 2..ishk3..sedey nyer....




MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET)
2010 End Year Result
  

  
Index Number
 : MJ709/1515
Identification Card (IC)
 :

Name
 : NURNABILAH BINTI SULAIMAN



BAND ACHIEVED
 : 2



Tue laa citer result cik Bella kurang memuaskan...
nak ambil lagik....hu6 maybe kene laa kan pasal paswu dah ler kene amek degree gne bende alah nie jugak sih....waduh3...hu6..
so spe2 dikalangan kowang2 belum pergi cek lagik pi laa ea...di sini... MUET

Kalau nak ambil lagik kowang just mohon nanti..nanti pada 10 januari sehingga 27 Januari 2011 MUET bagi awal tahun punya..nak amek lagik tapi kan xtau nak under sekolah kew nak persendirian he6....ermm lau under sekolah bertempur nan dak2 form 6 upper thn nie..ermm tp mcm ok jerk hehehehe....xtaw laa kan...
so kowang rasa mcm mana ea??
sila bg cadangan??
please...hu6 confius nie....
ok sekian wassalam 
pen~off
 

Copyright by © 2013 Studio Puteri Nabilah