DAPAT EMAIL DARI DATO'NAJIB???

Assalammualaikum....
dan xnak jawab salam 1 Malaysia..hahahaha...jahat x3!!! huhu yang penting bagi salam jawab salam dapat pahala lagi better dari jawab salam yang xdapat apa2 pown..kuang3...ah malas den nak politik3....terjiwa jiwi plak kah3....

ermm duk2 bace2 kat dashboard blog tadi tengok2 ad someone or ramai gak laa dapat email dari PM kiter nie....sape lagi kalo bukan Dato' Najib..ops sorry terkasar kejap hahaha malas nak taip2 panjang2 laa arini coz sok kene buka kedai so kiter jadik copycat arini mau papar kan okey3...syg2 kamooo hahaha

Inilah email dari beliau segala.....




Salam 1Malaysia!

Saya ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun BaruCina buat seluruh rakyat Malaysia, khususnya bagi mereka yang akan menyambut perayaan yang penuh dengan kemeriahan ini.

Setiap kali tibanya perayaan ini, saya masih terbayang kemeriahan dan keceriaan yang saya lalui semasa kecil. Sudah pasti saya tidak akan ketinggalan mengikut ibu bapasaya menziarahi rakan-rakan beliau yang berketurunan Cina. Makanan kegemaran semasa musim perayaan ini semestinya kuih kapit, kuih bangkit, tat nanas, kerepek "ngaku" manakala limau Mandarin sering menjadi pilihan utama. Teringat juga, sewaktu kecil adakalanya saya dihampiri oleh rakan-rakan ibu bapa yang menghulurkan angpow. Tetapi sekarang, suasana sudah berbeza. Hidangan sudah berubah, pelbagai juadah seperti sate, ais kacang, mi rebus dan maruku juga disediakan.

Semoga di Tahun Arnab ini, kita akan sentiasa berada dalam suasana penuh kemakmuran, kebahagiaan dan juga dianugerahkan kesihatan yang sempurna.

Selamat Tahun Baru Cina, Gong Xi Fa Cai!


Ikhlas daripada
Najib Razak & Keluarga





Salam 1Malaysia!

Happy Chinese New Year to all Malaysians who celebrate this auspicious event.

Each year as the season draws near I am reminded of the excitement and merriment I experienced as a child duringChinese New Year. Mum and dad would visit our Chinese friends, and I would always tag along. I always look forward to savouring the many delicacies, favorites being kuih kapit, kuih bangkit, pineapple tarts and "ngaku" crackers, with Mandarin oranges always on top of the list. A wide smile would cross my face when I received "angpows" from my parents' friends. Today, the celebrations have grown to include sate, ais kacang, mi rebus and maruku even!

May the Year of the Rabbit bring blessings of much happiness, good health and prosperity always. With new beginnings comes new opportunities and as we usher in the Lunar New Year, it is my sincere hope that you achieve success and satisfaction in all your undertakings. Your accomplishments are reflective of our nation's triumphs, and may we always excel beyond expectations!

Gong Xi Fa Cai!


From
Najib Razak & Family
  



eceh3...penoh2 gua letak ucapan dari beliau taw dak..hak3..okey3..sekian di sini
wassalam dari entry kali nie..
ok pen~off....

2 Comments:

Bintun Sazali said...

haha ;p

propaganda tuh. ;p mesra rakyat. alhamdulillah. Aku pon dpt. semalam ak ngat nak wt post camni gak. tp malas ah. aku yakin semua org pon dpt. hihi

p/s: keje komputer je tuh..smpt pulak dy nk tulis sndri..huu~

❤‌ princess nabilah ❤‌ said...

@Bintun Sazali

tau xmengape ak pown sje2 je nie nk tlg promote kah3...nyesal aku tindakan mesia xamek dulik pown pasal students kat mesir!! lebab nak naik cipan ajerk!!!! geram tol aku..bkn per ye r..taw r dyowg mneteri2 wu..xde anak2 yg pandai2 n pi mesir sne....dah2 wu xreti2 nak cpt2 ker slmtkn org melayu sendirik!!!! ISLAM plak wu...piirraahhh,...geram plus...plus plus nyesal3 giler3!!! ngan kerajaan mesia yg lembab macam siput baby!!!!! huh/....

 

Copyright by © 2013 Studio Puteri Nabilah