MOTIVASI....PERLU ADA DALAM DIRI

Assalammualaikum...
Bertemu lagi to all readers and bloggers......walaupun sekarang nie orang kata tengah mamai2 lagi tapi nak jugak buat satu entry sebelum memulakan kerja esok yang boleh mendatangkan kesibukan hari2..ha3....takut kepenatan yang amat itu jadi nya seperti yang cik Bella pernah janji nak buat satu entry khas tentang program motivasi by Mr.Osman Affan...
Sejujurnya, cik Bella memang xkenal pun motivator nie, kalau setakat Dato'Dr Fadhilah Kamsah, and Dr. Tengku Asmadi memang cik Bella kenal sebab apa???
Antara program motivasi yang pernah disertai okey.....


1st Dato Dr Fadhilah Kamsah, of course lah kan satu negara kenal ntah2 satu dunia pun tau siapakah beliau....he3....dan cik Bella jugak pernah join motivasi beliau masa cik Bella form 4 di UTHM Batu Pahat Johor....komen cik Bella motivasi tersebut walaupun sekejap tapi cukup padat dan seronok jugak lah cuma xde fun..fun and fun...he3.....
2nd Dr Tengku Asmadi, dulu 1st time join program nie memang betul2 xkenal beliau....dengar nama lagi xpernah...aduss...sangat2 macam katak bawah tempurung kan3..?? ha3....tapi masa form 2 parents hantar ke Motivasi Alihan Pelajar [MAP] tu coz masa umur2 macam tu cik Bella sangat2 kuat memberontak, that's why my mom and my dad send me to join that's motivation program....ha3...tapi that's good lah coz bak kata orang xdapat ubah banyak sikit pun jadi lah kan...so, cik Bella pun meningkat remaja memberontak memang selalu tapi makin lama makin matang dah tau kenapa ibu hantar ke sana, so motivasi lah sendiri kan3..faham2 lah....
 sory xde gambar masa program tu..ha3..coz xkesempatan..modul yang dapat pun ntah mana lah cik Bella simpan lupa sudah.....hu6...apa2 pun masih ingat okey.....
3rd motivasi keagamaan pula lah kan....like program Anda bijak jauhi zina....masa tu program masa cik Bella form 6 upper okey that's mean last year nye program....



Sekarang nak cerita tentang program motivasi terbaru yang disertai oleh cik Bella and friends...he3..
Program motivasi tersebut adalah di bawah anjuran MPPU SMKA SEGAMAT 2011....dan motivatornya adalah xlain dan xbukan seperti mana yang cik Bella ceritakan di intro post nie okey....namanya adalah En.Osman Affan.....
Cerita sebelum menyertai program:


Program nie telah di war2kan Ustazah Hafiza[merangkap ex guru sejarah kami].....di wall 6 An Nawawi 2010 punya group okey, walaupun xramai exclassmate kami nak join tapi demi untuk memeriahkan majlis dan jumpa guru kesayangan kami nie, kami xnak lah buat kecil hati dan sudi menghadirkan diri dengan kerelaan almaklum dah pegang duit sendiri so bolehlah join [p/s: kalau x haisshh xmerasalah kami2 nie..ha3]....
sebelum menyertai banyak juga halangan, 1st....aku lah okey bukan mereka2....xde transport actually, my mum not trust me more to drive alone..ha3....so that, dengan dukacita nya mengkhabarkan berita tersebut bahawa aku xdapat pergi sama.....tup..tup qie2 chatting kat facebook ajak join paswu dia offer dia drive..OMG!!! so good so excited u know....Aku pun xtau kenapa ada aura kuat mengatakan jom lah pergi2....but, tibe2 lak sok nye nak pergi malam tu qie2 mesej dia suh aku pergi sendiri adooii....pening3....aku dok pikir2 cmne nak g nie.....last2 bodek ler parents aku tu ha3...nak pinjam kereta...but sedey coz xbagi, aha tapi xpe my parents pagi2 bangun hantar juga ke situ....hu3..thx mom and dad!!
Dan itulah dan akhirnya dapat juga join.....owh sungguh2 pjg lebar citer yer...kah3....

Sekarang baru ada feel nak cerita pula tentang program itu:


Bayaran=RM35 termasuk makan....
pagi2 datang...jumpa adik jap kat asrama, then daftar, then sarapan, then duduk, then dengar+++lihat.....
mula2 pikir macam menyesal sayang duit katakan almaklum gaji 1st tu, jakun xpernah pegang duit hasil titik peluh sendiri sebenarnya, tapi bila dah duduk, lihat dan dengar so far so good..hahaha....memang best jugak lah siap aku boleh bandingkan motivasi nie [p/s: jangan marah......dengan motivasi alihan pelajar] sejujurnya MAP itu aku sangat2 gerun dengan motivatornya, fuhh!! garang giler bah....bila join program so fun!!! hahahaa...dari pagi sampai petang gelak guling2 xhabis2 he3.....okey3..sebenarnya terkilan apsal laa masa kami2 form 6 xbuat program macam wu melepas deh.....rugi lak wu rasanya...ihks3...xpe2 boleh praktik kat universiti nanti okey...don't worry be happy.....

nie antara modul2 dalam program nie...
let's check it out!!








okey nak tau korang2 try lah join okey..memang best cara nie....
best and best!!!
okey3...dah penat nak taip korang just see and join je lah kalau nak tau ke best nye program nie..aha!!

Okey esok mula masuk kerja dobi....so, cik Bella nak undurkan diri untuk merehatkan diri...
sekian di sini..
wassalam..
see u all later...
pen~off

2 Comments:

Faiz said...

thanks ya sbb follow blog sy...sy dh msuk kn kt dlm bloglist blog sy..=)

❤‌ princess nabilah ❤‌ said...

@Faiz

owh thx yaa faiz....sje bls kunjung shbt..hehehe....thx komen2..

 

Copyright by © 2013 Studio Puteri Nabilah