KRISTIAN, GEREJA APA NAK JADI MALAYSIA

Assalammualaikum...
Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat yang Maha Pencipta Allah S.W.T, kerana masih menyayangi diri ini dengan memelihara hati dan iman untuk sentiasa bermuhasabah diri. Dalam kita asyik berangan-angan, bercita-cita tinggi, bercinta-cintun dengan kemewahan kecanggihan dan serba kemodenan dunia kini, tanpa kita sangka dunia ini semakin hampir ke alam yang sukar kita jangkakan. Hari ini sedang Princess berblogwalking cari bahan bacaan yang boleh memuhasabahkan diri ini, Princess nampak di
dashboard, En. Myung Dae tulis satu artikel ini DI SINI
iaitu mengenai gereja terBESAR, terCANGGIH dan terMODEN!! Wow!! amazing news okey!! 
Korang mesti terKEJUT, terGAMAM, owh mestilah terRUJA tengok bangunan ini:


SEE!! Mesti korang teruja dak? Wah cantik giler bangunan nie Owh Princess jamin korang mesti tertanya-tanya...apakah motifnya? Sama macam Princess memula susah nak percaya last-last google sendiri tengok dah ramai rupanya dah bangkitkan isu-isu ini..owh Princess terlambat tahu menahu..al maklumlah kat TV mana ada orang nak tanggung risiko khabarkan cerita macam nie dak? wokeyh...sungguh!! Princess rasa mereka semakin mencabar wokeyh!! Nak tau boleh dak? Agak-agak lah menteri-menteri kat MALAYSIA nie freemason ke apa ea? Pasal apa dyowang tak bantah bina bangunan "SESENGAL" nie kat Malaysia doe? Inikah namanya NEGARA ISLAM yang dikatakan yang dibangga-banggakan sangat? Ishk3x...sungguh menakutkan pulak menteri-menteri Malaysia kita sekarang ini yerk....konon laa 1 MALAYSIA!! Haprakk adaaa!!! Nie nak membangunkan umat freemaason ke apa??? Ke mana ISLAM kamu wahai menteri-menteri yang ber tittle kad IC ISLAM tu? ceit!! Memang bagoslah ada remaja ISLAM sudi mengongsikan klip video depa nie kat dunia!! Nak tau klip apa jom cer tengok apakah rancangan dan muslihat kafir lahanat nie nak buat!!


Sebelum ini Princess dah review pun klip video nie DI SINI 

Okey kita teruskan cerita, sekarang bangunan ini masih lagi dalam pembinaan so let's see ya!
peta secara kasarnya

peta secara dekatnya...tengok dari tepi orang ramai tak perasan pun ingat mall apa lah nak dibuat kan betul dak?

see dari atas mestilah korang belum dapat apa-apa bayangan kan3x...jenis rupe apalah bangunan nie yerk?
fuhh asyik bebenor orang dok bina bangunan nie..ntah tau ntah tidaklah...
okey rangka-rangka bangunan hampir disiapkan
see dah nampak bentuk sikit demi sedikit kan3x...
okey now tengok sebijik dan sejabak kan3x...
nak tau lebih lanjut bacalah di bawah nie memang rupe golongan firaun deh...
sah3x ler nampak sangat unsur-unsur pemujaan di situ...aiseyyhh
segi tiga bermata satu itulah simbolik depa nak lambangkan di situ...ishk3x....apa nak jadilah!!!

okey nak tau apa pulak misi dyowang kali ini?


The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:

  • To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond
  •  To be a dynamic and positive influence in our society
  •  To care and to share with those who are without hope
  • To equip and train those who desire to serve and help others
  •  To declare God’s love and His faithfulness to mankind


Segala news nie Princess dapat dari depa semua:

kalau nak tahu lagi google jerk : gereja terbesar di Malaysia or bukit jalil 

okey kalau nak tahu pasal syaitan lahanat pulak korang pergilah terjah blog nie sangat-sangat bermanfaat untuk korang yang nak tahu sangat pasal syatan durjana:
Rasa-rasanya Princess dah rasa kurang sikit tanggungjawab untuk disebarkan, so apa lagi jom sebar-sebarkan reramai yerk....walaupun dan sememangnya kita tahu dunia kita bakal ditindas (ISLAM) tapi sekurang-kurangnya biarlah kita jaga dan sebar-sebarkan kepada sahabat handai, saudara mara dan ahli keluarga supaya mereka tahu tanggungjawab mereka untuk mengukuhkan iman dalam diri dalam macamana pun pancaroba yang giat dan kian menular..semoga kita ambil iktibar di sini untuk terus dan sentiasa bermuhasabah diri...
sekain disini wassalam
pen~off

2 Comments:

Muced Che Mad said...

aq xtaw la nk ckp cmne..huh,rse cam nk robohkan je..geram seyh!!

Realiti Imaginasi Untuk Inspirasi said...

PEh!kurang hajar tol la KAPIR LAHANAT NI...
adoi..cuak tol tgok keadaan malaysia skunk ni..adoi...

 

Copyright by © 2013 Studio Puteri Nabilah