PENGUMUMAN PENTING SESIAPA NAK TEMPAH

Assalammualaikum....
Okey entry kali ini Princess nak buat pengumuman kepada sesiapa (customer) yang nak dan sudi menerima perkhidmatan Princess untuk design blog, Princess hanya akan ambil tempahan customer yang tidak terlalu cerewet, menyusahkan Princess, tak ada pendirian yang tetap, customer yang bersabar.


Di sini, Princess tak nak marah2 macam entry sebelum-sebelum nie. Niat Princess bukan nak lengah-lengahkan masa nak design tapi Princess dah terlalu penat kalau orang suka pushed Princess nak cepat, nak cepat. Okey ini pengalaman Princess sebagai designer blog. Walaupun design Princess tak sehebat blogger designer seperti Blog Alieff, Blog Cik Bulat, Blog Cap Ayam, Blog Ayeem Ayam dll....

Okey, baru Princess tau apa sebenar perasaan sebagai designer blog nak melayan kerenah customer di antara blogger yang lain sangat-sangat menguji iman dan kesabaran. Sebelum nie Princess ada jugak tulis ayat agak kasar nak lepaskan geram okey. Sebab terlalu tension!! whoaaa....wajiblah kan tulis supaya orang tau blogger tu cerewet giler nak mampus.....tension doe....adoiyai.....agak lah bertengkar kejap kah3x....last2 Princess kowt mengalah. 

Okey fine dah bagi bayaran, ingat Princess mata duitan ka? Inipun buat bisnes picisan disebabkan banyak sangat permintaan. Tak berbaloilah kan kalau minta buat blog tanpa bayaran....habis penat Princess hilang gitu ke....sebab tu ada bayaran, minta bayaran upah je pun. Nasiblah tak buat guna bank-in kalau tak terkontang kanting ler korang. Sebab apa Princess cakap macam wu sebabnya kebanyakan bisnes design blog guna bank-in. Memula parents suh buat macam tu, then Princess cakap tak payahlah sebab berapa ringgit je kan baik masuk topup jerk....lagi satu sebab Princess tak kisah sebabnya lepas nie kerja dapat duit jugak barulah masuk kat bank berbaloi jugak sebulan beratus dapat kan..okey le tu....huhu

Okey bukan nak berlagak laa apa yang Princess luahkan, yelah siapa nak ngaku kalau terkena batang hidung sendiri ye dak....mesti akan ada cik anon yang kebanyakan blog famous kena hentam kowt....seperti Cik Epal , Fatin Liyana, Irine Nadia Marcello kesian kat depa kowt....tapi Princess selalu lepak-lepak kat blog mereka jadi silent readers je kowt...hahha.siapalah Princess nak berdiri di samping mereka huhuhu..okey semoga mereka banyak bersabar menghadapi cabaran okey...

Okey berbalik cerita tempahan tadi...dah tau siapa customer yang akan Princess pilih segala layanan mesej kat phone ke Princess dah malas nak balas2 itupun kalau ada yang tau number Princess lah kan...lau kat facebook, sorry laa kepada sesiapa yang add Princess tu, tapi tak approve sebabnya Princess nak memilih okey...korang cerewet Princess pun cerewet lalaala....

Antara customer yang tidak cerewetlah kan budak2 students SMKA SEGAMAT...tabik kat korang adik2 Princess bagi support tak menyusahkan Princess tapi kepada blogger yang Princess baru kenal nie agak cerewet jugak lah.....ada sesetengah tu senang aje nak berurusan dengan mereka nie Blogger1, Blogger2, Blogger3...ye la bagi maklumat pun lengkap, tanya pun direct terus taklah susah nk fhm kan...so senang lah nak bekerja dengan depa nie


okey Princess minta maaf kalau sepanjang korang menempah tu Princess ada termarah ke terkasar bahasa ke kan....moody jap ....so minta maaf sangat2 xde layanan baik tuk customer...biasalah Princess masih setahun jagung nak mengenali duna berbisnes nie....okey hope korang taklah terkecil hati yerk....

sekian wassalam..
pen~off

8 Comments:

nurul said...

Em..adik princess..kami nih bukannye cerewet cume beselah kalo kte dah byr,mstilah kte nk kn s0mething yg terbaek..adat berniaga..xkire perniagaan apepun..customer always rite kn?kalo kt alam perniagaan alam realiti pn,mmg customer slalu k0mplen mcm2 xkira beli apepun..tp xdela push org yg design suruh siapkan cepat sbb kte sume bz dgn urusan peribadi masing2 esp kalo yg design blog just sbg kerja smpingan..btw,mmg puas hati lah dgn design yg adik buat..sgt2 bertepatan dgn cte rse akak..cume beselah mcm b4 tempah dulu..dh tnye,mcm mne proses design tuh..kalo dh buat,bley edit ke x or sbgnye..sbb tuh mntk edit..kalo adik nk tau,kak usaha tnye rmai blogger lain sbb nk tukar sndiri tanpa mntk adik edit dh sbb xnk menyusahkan adik..tp kami ni baru dlm dunia blogger ni..so,buat pn xjadik..tmbh2 coding utk template adik yg letak..so,adik lbey tahu..so,kesimpulannye..kalo adik rse akak salah sorang blogger yg menyusahkan keje princess..akak mntk maafla..xde niat pn nk push or ape2..sbb tuh kak slalu ckp take ur time..kak bgtau siap2 pn sbb xnk bg princess buat keje dua kali..jadi,akak hrp princess fhmlah..sbb kami ni mmg sgt cetek ilmu dlm dunia blogging ni..so,kalo ade bnyk tnye or ape2..hrp2 xmenimbulkan kemarahan..kami budak baru blajar..sbb tuh kami nk kn something yg terbaek..pepun,thanx sbb berjaye hasilkan background yg sgt cantik utk blog akak..cume mmg ade sket2 lagi bnde yg perlu disettle kn..maaf skali lagi..gmbira tetibe jumpe princess utk design blog akak..mmg terbaeklah..salam =)

nelly said...

lawanya blog ni ~
hehehe

❤‌Princess Nabilah ❤‌ said...

@nurul

okey....mmg tau huhu...
tp kita ok je dgn akak...
tp ad sesetengah tu xikut ap yg perlu dlm maklumat bg sejemput jemput..so susah lah nak fhm dia nak ap...kejap nak minta nie kejap nak minta tu paswu tibe2 xnak pulak dah...mcm tu laa tp kalau ad yg rse nk tmbh oke aje lah...tu je kalau customer bg maklumat betul2 dan meyukarkan kita. sng hati sng nk keje...tp kalau jenis yg satu2 bgtau tu tension gak sebab bende nie sampingan je pun saya pun bru belajar huhu....

❤‌Princess Nabilah ❤‌ said...

@nelly

thnks nelly slalu dtg komen huhuhu

nurul said...

xpelah..sme2 belajar..tp mmg superb la kreativiti nabilah..sgt2 puas hati :)

Ayeem Jemain said...

customer cerewet tu biasa lah. lagi2 perempuan. laki cool je. tapi papehal pon, customer always right. dan ayeem salu cakap "okay nak edit pape ke, bagitahu sekarang, lepas ni takde tukar2 dah tau?" means ada limit lah. kalau nak edit, baik bgtahu sume skali gus, daripada edit sikit2.

❤‌Princess Nabilah ❤‌ said...

@Ayeem Jemain

ermm betul2 hehhe thanks sudi bg support dgn komen....hehehe u r right

❤‌Princess Nabilah ❤‌ said...

@nurul

thanks kak

 

Copyright by © 2013 Studio Puteri Nabilah