SEGMEN REVIEW DESIGN BLOG 12: FATIN NUR ILISHA

Assalammualaikum..
Hari ini pepagi buta buat entry nak revew design blod seterusnya dari BLOG FATIN NUR ILISHA. Blog dia nie di privatekan tapi tak mengapa sebab Princess nak review blog dia sahaja. Mungkin dia tak mahu ramai followers.....atau mungkin ada cerita yang terlalu rahsia sehinggakan dia terpaksa memrivatekan blog dia. so, let's check it out apa yang Princess design kan....

Mula-mula buka blog dia nie profile picture tak ada makanya, Princess ingatkan nak design saje2 lah kan tapi disebabkan ada kegurisan sedikit di hati hahaha...touchinglah sorry yer dik...akak Princess nie kuat cemburu....so, last2 profile picture nie pun masuk price jugaklah...ikutkan nak bagi free..tetibe hatiku terguris sikit lah....sorry tau....nak tau citer sila baca sampai habis entry nie...lalala
okey then bawah nie banner blog cik adik manis nie


okey done barulah tunjuk header blog cik adik manis nie


Header nie header 1st Princess buat tapi xcantik nampak sangat kecomotan dan ketidak kekemasannya header 2nd lak Princess dah delete lak dari folder hahaha.....tu yg xley nk tunjuk korang tengok je laa yerk gambar2 bwh nie






Tema yang cik adik Fatin nie nak tema POOH, PINK AND BLACK. Nak sebiji macam Princess woo...bak kata Encik Tuan Muda Prince " wow, lawan tokey nampak!" kuang3x.....di situlah Princess tak menafikan okey sesiapa nak tema pooh boleh tapi agak-agaklah nak sebiji macam Princess kan3x....hahaha lainlah kalau buat sendiri Princess tak marah pun. Tapi kalau nak jugak sebiji...adehh..habis blog Princess nie takkan nak ubah design lagikkkk penat wooo asyik ubah2....

Princess terguris hati di situlah. Itu baru permintaan customer nak sebijik! Kalau macam ada blogger2 kawaii dan comel2 kena hentam antara blogger amacam? Nak kena jugak ke? Hahaha so Princess cakap bebaik, Princess ada banyak koleksi background cantik sumber dari GLITTER-GRAPHICS. Korang tak nak percaya. Tak cye sudah....pergi je la terjah sana!

Okey, Princess tau korang jeles tengok blog nie. *Bukan nak bangga okey. Tapi seyesly, semua nie hasil usaha tanpa ada tunjuk ajar orang lain melainkan belajar sendiri dari sumber tutorial2 yang Princess paparkan DI SINI. Sila terjah sekiranya nak pandai design blog sendiri. Korang akan tau betapa penatnya bahu, sampai naik lebam pergelangan nie tau..aha.....Okey, Princess saje nak luahkan apa yang mengundang dingin di hati keh3x.....sorry to adik Fatin. Background black and pink tu rasa2nya bagi akak laa kan pnk cerah lagi better, sebab adik nie muka cerah so, lagi better pink cerah kalau gelap Princess macam rasa tak puas hati tengok design tu, sah2 nampak ketidak kekemasan di situ.

 Kos upah Princess ambil murah2 sebabnya hasil yang Princess design tidaklah semahal Designer blog yang lain paling murah Princess pernah tahulah RM30 dari Blog Design Alieff. Tak percaya jom terjah reramai.....Design dia memang superb laa Princess cakap. Lagi 1 blog yang Princess tau dia design blog ialah Blog Cik Bulat. Tapi, kedua-duanya mengunakan bayaran secara bank-in. Kalau macam budak2 sekolah memang ada yang sukar untuk membuat bayaran macam itu. Sebab itulah Princess hanya charge bayaran melalui topup sahaja. So, sekarang Princess dah tak kisah nak ambil design ke tak. Coz lepas nie Princess akan mula busy nak kerja balik dengan Dobi Melia tu. Duit gaji of course akan simpan selebihnya selepas membeli sepasang baju kurung dan handbag baru for new life my future life at university okey!! wow!! tak sabar rasanya...

okey panjang pulak entry review kali nie..
sekian wassalam
pen~off

0 Comments:

 

Copyright by © 2013 Studio Puteri Nabilah