IKHTILAT JAGALAH RUSUK KIRIMU

Assalammualaikum
Alhamdulillah, sekarang hati ini berasa lega dan puas-sepuasnya. Setelah semalaman menangis sampai ke Subuh,em bila dah lepas semua tangisan itu barulah Princess dapat melelapkan mata selepas solat. Terpaksa tidur walaupun tahu rezeki datang waktu pagi-pagi.


Ya Allah, ampunkan dosa-dosa kami. Ampunkan segala keterlanjuran kami, ampunkan segala kekhilafan kami. Kami hamba yang lemah ya Allah. Sesungguhnya kami sering menzalimi diri kami sendiri. Ya Allah, kuatkanlah iman kami. Peliharalah iman kami. Jangan jadikan kami sentiasa merajai nafsu sendiri ya Allah. Ampunkan kami kerana kami tak mampu mencintai-Mu sepenuh jiwa kami, ampunkan kami kerana kami tak mampu merindui-Mu setulusnya. Jika cinta yang kami rasai ini hanya menjauhkan kami dari cintamu tolong ya Allah, selamatkanlah kami. Jangan biarkan kami semakin jauh dengan-Mu. Namun, jika cinta ini akan membawa kepada bertambahnya cinta kami kepada Engkau ya Allah, maka, redhailah niat murni kami. Sungguh, kami insan yang lemah yang tidak mengerti apa-apa tentang aturan takdir-Mu. 
Amin, amin ya rabbal alamin.

Dalam kelegaan itu, hati ini masih mencari sesuatu yang boleh mengisi segala kekosongan ilmu dan spirit untuk hidup tanpa belas ehsan sesiapa lagi. Kini, kuakui aku boleh tempuhi pabila adanya orang-orang sekelilingku yang sangat berprihatin dengan insan ini. Blog paling best nak muhasabah diri adalah :Blog Dr. Cinta

Lagi-lagi post entry Dr. Cinta tentang Ikhtilat:Firman Allah maksudnya: "Boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jua Yang Maha Mengetahui (semua itu), sedang kamu tidak mengetahuinya. (al-Baqarah:216)

Antara tanda lelaki itu baik adalah dia TIDAK AKAN PERNAH MEMBICARAKAN SOAL SEKS ATAU YANG MENAIKKAN SYAHWAT denganmu sama ada melalui sms, telefon atau berdepan, SELAGIMANA DIA belum bernikah denganmu.Mana-mana lelaki yang membicarakannya atau meminta sebelum bernikah adalah lelaki jahat dan tidak layak dijadikan suami atau itulah bakal suami penzina, kecuali apabila mereka juga bertaubat. ~ Ustaz Zaharuddin


Muslim Sejati bukanlah Muslim yang tidak pernah bermaksiat kepada Allah. Akan tetapi, Muslim Sejati adalah Muslim yang apabila bermaksiat kepada Allah maka ia bersegera untuk kembali dan bertaubat kepada-Nya"

KECANTIKAN LELAKI

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik adalah :

1. Lelaki yang mampu mengalirkan airmata untuk ingatan
2. Lelaki yang sedia menerima segala teguran
3. Lelaki yang memberi madu setelah menerima racun
4. Lelaki yang tenang dan lapang dada
5. Lelaki yang baik sangka
6. Lelaki yang tidak pernah putus asa

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan yang ada pada Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki.

Sekian wassalam
pen~off

0 Comments:

 

Copyright by © 2013 Studio Puteri Nabilah