MY HANDMADE SEMAKIN MENJADI

Assalammualaikum..
Wah...wah..wah hari ini semakin menjadi skill melukis dengan menggunakan Paint software sahaja, dan kalau nak transparent macam biasa menggunakan software Gimp-2, dan kalau nak edit-edit guna software photoscape sebab itu tak berapa nak smooth warnanya. By the way Princess sudah mencuba dan akhirnya beberapa handmade skill telah menjadi hasil daripada idea dan ilham dari blogger yang baru menaik dengan hasil doodle yang sangat-sangat comel! Awesome! Tak percaya try klik blog ini: http://mrdoctorspeaking.blogspot.com/


Antara handmade skill yang menjadi adalah monyet, arnab,beruang dan pepatung hahaha....






Comel tak? Baru mencuba kalau tak menjadi tak mengapalah asalkan bukan mengambil hak cipta orang lain, sekurang-kurang usaha sendiri kan3x..by the way nak ucap terima kasih kepada Mr. Doktor yang telah bagi tutorial macam mana nak lukis doodle yang comel ini, walaupun dah tau macam mana tapi tak ada idea hahaha..sekian wassalam..

4 Comments:

Gadis mutiara_Solehah said...

comey gila^^

Profesor Princess Nabilah said...

@Gadis mutiara_Solehah

tenkiu----tenkiu----tenkiu hehhe

Mr. Doctor said...

Wah.. comelnya.. kalah md =(

btw, kalau nak bagi line to smooth.. princess kena lukis besar besar tau.. Lepas tu baru resize dekat photoscape.. Baru line tu smooth sikit.. Rajinnya awak buat banyak2.. ^____^

p/s : Terkezut MD tengok gmbar blog md dekat dashboard tadi.. thanks credit.. =)

Profesor Princess Nabilah said...

@Mr. Doctor

owh ye ke..
thanks tunjuk ajar tu heheh....
xde laa buat byk2 pun dua hari cukuplah baru 4 doodle mcm tu hahaha

 

Copyright by © 2013 Studio Puteri Nabilah